PI-Farma praktijkcase Pharmium genomineerd voor KNMP zorginnovatieprijs

Met trots melden wij dat een PI-Farma/Loxis praktijkcase is genomineerd voor de KNMP zorginnovatieprijs. Dit is een prachtige bevestiging en mooie steun in de rug voor verdere uitrol en doorontwikkeling van onze software.

Project: ‘Zorg voor elkaar’​

Het genomineerde project ‘Zorg voor elkaar’ is geïnitieerd door Pharmium apothekers. Dit is een samenwerking tussen vier apotheken uit Drachten. Zij hebben de logistieke en administratieve processen gescheiden en gebundeld op één centrale locatie. Hierdoor hebben medewerkers in de lokale zorgapotheken meer tijd en aandacht om de patiënt weer centraal te stellen. De werkwijze laat volgens een onafhankelijk onderzoek zien dat de kwaliteit van de adviesgesprekken aan de balie met 72,9% is verbeterd.

Bij Pharmium apothekers ondersteunen PI-Farma en Loxis deze systematiek. Centrale aanschrijving en papierloos werken worden uitgevoerd door PI-Farma. Loxis Track and Trace zorgt ervoor dat de status en locatie van recepten op elke gewenste werkplek inzichtelijk zijn. Over alle vier de samenwerkende apotheken, kluisjes en sorteersystemen heen.

Meer over deze praktijkcase vindt u via deze link.

Stem op ‘Zorg voor elkaar’​

Als u lid bent van de KNMP heeft u een stemoproep via e-mail met een link naar het stemformulier ontvangen. Stemmen kan tot en met 17 februari. Stem op ‘Zorg voor elkaar’ van Pharmium. Een nieuwe manier van werken die elke apotheek helpt bij het structureren van processen en verhogen van de efficiency.

Demonstratie tijdens KNMP Voorjaarscongres

Op 12 maart aanstaande vindt het KNMP Voorjaarscongres plaats. Op onze stand laten wij in onze demo-omgeving zien hoe u de efficiency in uw apotheek verhoogt door de combinatie Loxis en PI-Farma. Ook presenteren wij nieuwe functionaliteiten en koppelingen.

Om de kracht van Loxis en PI-Farma te benadrukken, bouwen wij een proefopstelling met één van onze partners. U ervaart live hoe PI-Farma, Loxis Track and Trace en de sorteerkast van onze partner gekoppeld zijn en met elkaar samenwerken.

Distributie Module

Een belangrijke functionaliteit van Loxis is de Distributiemodule (voorheen Sorteermodule). Hier wordt veel gebruik van gemaakt. In combinatie met zowel CGM als Pharmacom. Loxis heeft de meeste uitgebreide en gebruiksvriendelijke functionaliteiten op dit gebied.

Samenwerkende apotheken
Slim sorteren en distribueren is voor samenwerkende apotheken belangrijk om de efficiency te verhogen. Het gaat hierbij om het centraal gereedmaken van recepten, sorteren naar bakken en bezorging naar andere apotheken, uitdeelposten, tehuizen en instellingen. Wij zien dat in veel gevallen één apotheek als distributiecentrum fungeert. Loxis ondersteunt dit proces.

Communicatie
Loxis verstuurt berichten via mail of sms pas naar klanten op het moment dat een bak op de plek van bestemming is. Dit is van belang bij de distributie naar apotheken.
Voor distributie naar instellingen is het mogelijk om verpleegkundigen of behandelaars te informeren op het moment dat de bak met medicatie voor de bewoners binnen is gekomen.

Efficiënt werken, het sorteerproces
Loxis sorteert naar behoefte elke aparte stroom naar één of meerdere bakken. Bijvoorbeeld apotheek 1 of instelling A. De software vertelt de medewerker van de apotheek in welke bak een pakje gelegd moet worden. Hierdoor vindt er een zeer snelle sortering plaats. De ondersteuning die Loxis hier biedt zorgt dus voor veel tijdswinst en vermindert de kans op fouten.

PI-Farma
Loxis in combinatie met PI-Farma zorgt ervoor dat alle toebehoren op het juiste moment meegestuurd worden. Dus niet alleen een goede sortering, maar ook het printen van alle toebehoren zoals bijvoorbeeld een kwitantie, bijsluiter of herhaalbriefje, tijdens het uitvul/sorteerproces. Zoeken naar de juiste papieren behoort hiermee tot het verleden.

Koppeling met Kijksluiter

De koppeling tussen Loxis en Kijksluiter is uitgebreid en verbeterd. De meer geavanceerde versie stelt u in staat om op veilige wijze medicatie specifieke informatie naar de patiënt te sturen.

De patiënt ontvangt een mail met daarin een link. Nadat op de link is geklikt, wordt om een persoonlijke code gevraagd. Deze code wordt separaat verstuurd via een sms. Nadat de code is ingevuld, ontvangt de patiënt medicatie specifieke informatie. Deze systematiek voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving.

De nieuwe koppeling is vanaf 1 januari beschikbaar voor Loxis in combinatie met Pharmacom. Voor CGM in combinatie met Loxis en PI-Farma geldt dat de koppeling in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar is.

Met de koppeling voldoet u aan de voorwaarden voor de opslag van Zilveren Kruis (geen extra handelingen aan de balie). Het enige dat u hoeft te doen is bij de afgifte aangeven of de link naar Kijksluiter wel of niet naar de patiënt gestuurd wordt. Vanaf het tweede kwartaal van 2019 is het ook mogelijk om de link standaard te versturen bij een eerste uitgifte.

Let op. Het is wel belangrijk dat u zich voor 1 november aanmeldt bij Stichting Kijksluiter om in 2019 in aanmerking te komen voor de opslag van Zilveren Kruis. Zij zorgen er dan voor dat u per 1 januari aan de slag kunt.

Weten wat Loxis voor u kan betekenen?

Dat komen wij met veel plezier laten zien!

Bel mij voor een afspraak