Distributie Module

Een belangrijke functionaliteit van Loxis is de Distributiemodule (voorheen Sorteermodule). Hier wordt veel gebruik van gemaakt. In combinatie met zowel CGM als Pharmacom. Loxis heeft de meeste uitgebreide en gebruiksvriendelijke functionaliteiten op dit gebied.

Samenwerkende apotheken
Slim sorteren en distribueren is voor samenwerkende apotheken belangrijk om de efficiency te verhogen. Het gaat hierbij om het centraal gereedmaken van recepten, sorteren naar bakken en bezorging naar andere apotheken, uitdeelposten, tehuizen en instellingen. Wij zien dat in veel gevallen één apotheek als distributiecentrum fungeert. Loxis ondersteunt dit proces.

Communicatie
Loxis verstuurt berichten via mail of sms pas naar klanten op het moment dat een bak op de plek van bestemming is. Dit is van belang bij de distributie naar apotheken.
Voor distributie naar instellingen is het mogelijk om verpleegkundigen of behandelaars te informeren op het moment dat de bak met medicatie voor de bewoners binnen is gekomen.

Efficiënt werken, het sorteerproces
Loxis sorteert naar behoefte elke aparte stroom naar één of meerdere bakken. Bijvoorbeeld apotheek 1 of instelling A. De software vertelt de medewerker van de apotheek in welke bak een pakje gelegd moet worden. Hierdoor vindt er een zeer snelle sortering plaats. De ondersteuning die Loxis hier biedt zorgt dus voor veel tijdswinst en vermindert de kans op fouten.

PI-Farma
Loxis in combinatie met PI-Farma zorgt ervoor dat alle toebehoren op het juiste moment meegestuurd worden. Dus niet alleen een goede sortering, maar ook het printen van alle toebehoren zoals bijvoorbeeld een kwitantie, bijsluiter of herhaalbriefje, tijdens het uitvul/sorteerproces. Zoeken naar de juiste papieren behoort hiermee tot het verleden.

Weten wat Loxis voor uw apotheek kan betekenen?

Dat laten wij met veel plezier aan u zien!

Maak een afspraak