• Home
  • Nieuws
  • Patiënt communicatie via WhatsApp - update

Patiënt communicatie via WhatsApp - update

Enige tijd geleden hebben wij een artikel gepubliceerd dat ging over het ontraden van het gebruik van WhatsApp door de privacy waakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees de update.

Op privacy- en technologieforums gaat de discussie geregeld over de vraag of de techniek van WhatsApp wel goed genoeg is. Staan vertrouwelijke gegevens die je via WhatsApp verstuurt op een beveiligde server, en is de versleuteling sterk genoeg?

Een van de gesignaleerde problemen bij de beveiligingsupdate van WhatsApp is bijvoorbeeld dat de details van de nieuwe encryptietechniek ontbreken. Met andere woorden: het is niet controleerbaar wat WhatsApp belooft. Deze technische aspecten worden vooral gecoverd door initiatieven als de Secure Messaging Scorecard.

WhatsApp scoort goed op techniek, maar het ontbrekende vinkje op de scorecard stelt dat de code van WhatsApp is niet toegankelijk voor onafhankelijke auditors.

Bovenstaande is een bevestiging dat het gebruik van WhatsApp niet veilig is. In onze ogen is het niet transparant en dus niet geschikt voor patiëntcommunicatie.

Lees hier het artikel dat wij eerder gepost hebben >

Weten wat Loxis voor uw apotheek kan betekenen?

Dat laten wij met veel plezier aan u zien!

Maak een afspraak